Selectie

Berichten

Opdrachtgevers

Eye Filmmuseum

The Quay Brothers

Universum

De Quay Brothers zijn meesters in het tot leven brengen van dood materiaal. Deze catalogus verscheen bij de gelijknamige tentoonstelling in het EYE Filmmuseum Amsterdam en is geselecteerd als een van de Best Verzorgde Boeken 2013.

2013 Eye Filmmuseum

Anthony McCall

Face to Face

Anthony McCall (Londen 1946) wordt gezien als een van de hoofd vertegenwoordigers van de avant-garde bewegingen van de jaren 70.McCall onderzoekt de meest fundamentele elementen van de film: licht en projectie.

2014 Eye Filmmuseum

Found Footage: Cinema Exposed

Found Footage: Cinema Exposed is de ­catalogus bij de openingstentoon­stelling van EYE filmmuseum. Het boek toont hoe kunstenaars en filmmakers gebruik maken van het vrijwel onuitputtelijke reservoir aan beelden dat te vinden is op internet, tv, dvd en in filmarchieven.
Het boek is geselecteerd als een van de Best verzorgde boeken 2012 en kreeg een Ehren­diplom Schönste Bücher aus aller Welt 2012 in Leipzig.

2013, Eye Filmmuseum

Fellini

Catalogus bij de tentoonstelling “Fellini, The Exhibition” in EYE Filmuseum, Amsterdam, van 30 juni – 22 september 2013. Uitgegeven i.s.m. Amsterdam University Press.

2013, Eye Filmmuseum

EYE Filmmuseum

Tentoonstelling affiche's

Voor EYE Filmmuseum in Amsterdam ontwerpt Joseph Plateau de affiches bij de tentoonstellingen. Bij elke tentoonstelling wordt het idee ‘film’ gevisualiseerd door de tekst (titel, datum en plaats van de tentoonstelling) als een stevig bijschrift repeterend in een verticale strook aan de zijkant te plaatsen. Naast de affiches verzorgt Joseph Plateau ook de publiciteit (uitnodigingen, flyers, brochures), de bijbehorende publicaties en de belettering van de tentoonstellingen.

2012, Eye Filmmuseum

prev
next

Contact